برای بازیافت و یا دوباره استفاده کردن پلاستوفوم (یونولیت) چند روش وجود دارد. و می توان این مواد را که برای طبیعت مضر هستند مجددا به چرخه تولید بازگرداند.
همان طور که در دیاگرام (چرخه ی تصویر) مشاهده می شود سه روش برای بازیافت یونولیت وجود دارد.
روش اول : در این روش ابتدا خردکن یا آسیاب قطعات یونولیتی را به دانه های ریزی تبدیل می کند. اندازه ی دانه ها توسط دستگاه خردکن قابل تنظیم است. قطعات خرد شده به دلیل ضربات متوالی که پره ها به مواد وارد می کنند پودر می شوند و این پودر در کیفیت قطعات نهایی که در فرایند پس از بازیافت می خواهیم استفاده کنیم تاثیر نامطلوبی دارد. و چسبندگی دانه های یونولیت را کم می کند به همین دلیل در مرحله بعد دستگاه غبارگیر استفاده می شود که دانه های ریز غبار را از بین دانه های درشت بازیافتی جداسازی می کند. ودرنهایت پس از مرحله غبارگیری دستگاه مخلوط کن با نسبت دلخواه اپراتور مواد بازیافتی و مواد جدید که تازه پخت شده اند را با یکدیگر مخلوط می کند به نحوی که از این ترکیب مجددا در قالب های پلاستوفوم یا بلوگر، قطعات با کیفیت مناسب به دست می آید.
روش دوم: همان طور که در دیاگرام(چرخه تصویر) مشخص گردیده است قطعات یونولیت تولید شده به عنوان قطعات بسته بندی یا ساختمانی وارد دستگاه فشرده ساز می گردد و دانسیته ی آن به مقدار بسیار زیادی بالا می رود و خروجی آن به صورت بلوک های فشرده که حجم بسیار کمتری را اشغال می نماید خارج می گردد.
خروجی فشرده سازی شده ی پلاستوفوم می تواند جهت بازیافت به کارخانه دیگر یا به واحد بعدی که دستگاه ذوب مواد می باشد انتقال داده می شود. مزیت این روش در کم کردن فضای اشغال شده توسط یونولیت است که در اکثر کارخانه های تولیدی فضای زیادی را به خود اختصاص می دهد و استفاده از این دستگاه می تواند هزینه های حمل و نقل مواد، جهت بازیافت را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. در روش فشرده سازی قطعات فشرده شده به هر شکل هندسی باشد همچنین در استفاده هایی مانند پر کردن فضاهایی از فونداسیون یا استفاده های دیگر ساختمانی به عنوان پرکننده ها مورد استفاده قرار بگیرد.
روش سوم: دستگاه اول به عنوان خردکن یا آسیاب استفاده می گردد. و قطعات یونولیت تولید شده در فرایندهای بسته بندی یا ساختمانی را خرد می کند و پس از این مرحله به مجموعه دستگاه های گرانول ساز منتقل می گردد. دستگاه های گرانول ساز، یونولیت های خرد شده را توسط فرایند خمیرسازی رشته سازی و در مرحله آخر رنده می کنند و به گرانول های پلاستیکی قابل استفاده در تزریق پلاستیک تبدیل می گردد این گرانول ها با درصدهای گوناگون در مواد اولیه های مختلف دستگاه های تزریق پلاستیک یا اکسترودرها قابل استفاده هستند. درصدهای مختلف به دست آمده این مواد موجب تغییراتی در مواد اولیه می شود. ارتقا یا همچنین ارزان سازی قطعات نهایی تولید شده در محصولات مختلف در صنایع گوناگون قابل استفاده است